Ölandsklubbens stora pris


Rolf Nilsson från Ölandsklubben kom med en glädjande nyhet
till Gun Nilsson under en vanlig arbetsdag i prästgården.

Mitt under en vanlig arbetsdag i Gärdslösa prästgård för de aktiva kom Rolf Nilsson från Ölandsklubben med en glad nyhet.
Ölandsklubben i Stockholm har nämligen tagit beslut om att ge klubbens stora pris 2014 till Gun Nilsson, ordförande i Föreningen Gärdslösa Prästgård.

"Hon har under de senaste fyra åren genom en stor ideell insats lett arbetet med att göra prästgården till en ny kulturell mötesplats på Öland.
I en ständigt pågående utvecklingsprocess har hon och många andra ideellt arbetande medlemmar tillsammans skapat en trivsam och välkomnande atmosfär. Föreningen har varsamt men ändå genomgripande kunnat rusta upp anläggningen.
Genom att driva verksamhet året runt har prästgården blivit en tillgång inte bara för säsongsbesökare, utan även för de bofasta genom ett rikhaltigt utbud i bokens, konstens, musikens och bildningens tecken," står det i motiveringen.

Priset delas ut i samband med Ölandsklubbens årsmöte i Stockholm i mars 2015.

– Mycket hedrande och stimulerande,  för mig och för hela föreningen. Vi arbetar här för att det känns meningsfullt och för att vi har roligt ihop. Att vårt arbete uppmärksammas ger oss ännu mer motivation, menar Gun Nilsson.

Senaste Nytt

[2016-05-18]

Lenas lera och stygn bjuder på upptäckter


» Läs mer
[2016-05-04]

Gärdslösa prästgård fick årets kulturstipendium av Lions i Borgholm.


» Läs mer
[2016-01-18]

Nu är julen slut i prästgården och bokgranen i salen plundrad


» Läs mer
[2015-10-22]

Föreningen Gärdslösa prästgård växer och har nu fått sin 600:e medlem. Detta skedde på höstmötet nyligen.


» Läs mer
[2015-07-05]

Sol, swingjazz och lagom varmt, Starlight four spelade in sommaren i Gärdslösa prästgård.


» Läs mer
[2015-07-05]

Bo Erlandsson i Stockholm vann högsta vinsten i Gärdslösa prästgårds stora lotteri, boende tre nätter för två personer.


» Läs mer
[2015-06-30]

Efter att ha varit provisorisk i tre år är nu äntligen Stagneliusstigen klar, med dikter utmed vägen. Stigen invigdes med pompa och ståt i lördags. Mycket folk, tal, musik, dikter, band att klippa i form av en blomstergirlang och vackert väder skapade feststämning.


» Läs mer
[2015-05-18]

Glad och svängig jazz spelar in sommaren i prästgårdens trädgård.


» Läs mer
[2015-04-04]

Tove Folkesson kommer till Gärdslösa prästgård söndag 12 april med sin nya bok Sund. Hennes debutbok "Kalmars jägarinnor" har väckt stor uppmärksamhet och hon har bland annat nominerats till Svenska Författarförbundets debutantpris och Sveriges radios romanpris.


» Läs mer
[2015-01-24]

En musikalisk och lyrisk 1700-talsafton i mars, författarbesök av Tove Folkesson i april och en rad intressanta utställningar i sommar.
Läs vad som hittills är inbokat av program och utställningar inför våren och sommaren.


» Läs mer
[2015-01-12]

I går plundrades bokgranen i salen i prästgården till sång och dans. Redan nu börjar funderingarna på hur nästa års "gran" ska se ut.


» Läs mer
[2014-11-12]

Ölandsklubbens Stora Pris 2014 kommer att tilldelas Gun Nilsson, ordförande i Föreningen Gärdslösa Prästgård för att hon "lett arbetet med att göra prästgården till en ny kulturell mötesplats på Öland".


» Läs mer