Antikvariat

Antikvariat på många håll i huset

Vår affärsidé eller slogan är: "Skänk två böcker och köp en!" Följer du denna ledstjärna så har du hjälpt prästgården samtidigt som du minskat ditt överskott av dammsamlande böcker som inte har någon plats i dina bokhyllor.

Genom generösa bokgåvor är vi särskilt välsorterade bland annat när det gäller topografi Öland, Kalmar och Småland,  historia, konst, biografier och memoarer, nautica, litteraturvetenskap, politik och samhälle, essäer, krig och spioneri – samt förstås skönlitteratur av alla sorter

Vi har fått motta flera stora och generösa bokgåvor – och böckerna fortsätter faktiskt att strömma in, böcker av hög kvalitet.

Med tanke på att utrymmet i huset trots allt är begränsat kan föreningen inte i nuläget ta emot uppslagsverk och lexikon, gamla biblar, psalmböcker och postillor. Inte heller fler årsskrifter eller bokklubbsböcker som utkommit i stora upplagor.

Är du osäker kan du låta oss göra bedömningen av vad som är värt att spara eller inte. Allt kan vi inte svara på, men då talar vi också om det.

Ring Anders Marell, 070-55 33 594, (Ingrid Moberg, 076-600 11 47) eller Bo Jansson 076-139 19 65,  för hjälp med bedömningen - eller titta in i prästgården och berätta vad du har.

Snart fyllt på vinden

Antikvariatet har under senare år långsamt utökats med hela prästgårdsvinden. Nu får äntligen böckerna plats på hyllor och slipper förvaras i kassar. Uppskattningsvis ryms mer än 20 000 böcker av alla slag i huset.

Bokhyllorna har antingen skänkts eller köpts in begagnade och monterats fast utefter de fyra väggarna – med facklitteratur åt öster och skönlitteratur åt väster.

Den som har svårt att ta sig uppför alla trapporna till vinden kan få hjälp av "personalen" i prästgården som i mån av tid gärna hjälper till med att söka efter böcker.

Om du inte kan besöka oss i Gärdslösa, kan du prova vår nätförsäljning där vi också har ett rikt urval av titlar. Vi har två konton på Bokbörsen, nämligen Föreningen Gärdslösa Prästgård och Ambrosius.